29 maj 2020

Visuella verktyg för hållbart resande – cykelkartor

Visuellt verktyg för hållbart resande - cykelkartor

Orust kommun bedriver ett aktivt arbete för att förbättra cykelinfrastrukturen och utveckla resandet på ett hållbart sätt. I handlingsplanen (2017-2027) samlas alla prioriterade infrastrukturåtgärder på Orust kommun. En åtgärd som låg tidigt i handlingsplanen var en cykelkarta som tar hänsyn till hela vägnätet. Cykelfrågor ligger oss Kocky & partners varmt om hjärtat vi har över 20 års erfarenhet i cykelfrågor som sträcker sig från strategiska dokument till konkreta lösningar. Därför blir bli extra glada när vi  på uppdrag av Orust kommun tagit fram ett kraftfullt visuellt verktyg för ökat hållbart resande  med just cykel.

Syftet med uppdraget är att visa på var det är lämpligt att cykla, även utan cykelvägar, och att kunna analysera och visa potentialen för cykelresor till skolor och arbetsplatser. Många gånger underskattar människor avstånd både på gång och cykel. Genom kartor med syftet att visa hur långt det går att cykla på cykelvänliga vägar inom 30 minuter hjälper vi till att slå hål på uppskattningar som gör att bil används istället för cykel. Utgångspunkterna i detta fall är Orust kommuns större tätorter.

Detta verktyg och metod är även möjlig att använda för arbetsplatser, i fastighetsområden eller med andra målpunkter.

Vi har också tagit fram informationsmaterial till kartan som beskriver potentialen av cykling på Orust, fördelarna för individen med att cykla och enkla tips för att göra det enklare att komma igång. Det sistnämnda avser exempelvis aspekter som belysning, klädsel, vägval och vad arbetsplatser kan göra för att underlätta för cyklister.

Hej, vill du veta mer om arbetet med mobilitet i städer och på landsbygd?

Kontakta gärna oss:

031-80 80 51